Home / Artikelen / Kattenverzekering: wel of niet doen?

Kattenverzekering: wel of niet doen?

Wij zijn natuurlijk slechts kattenliefhebbers en willen dat jij als baasje altijd goed voor je kat kunt zorgen. We zijn geen verzekeringsmaatschappij en we verkopen ook geen verzekeringen. Dat laten we liever over aan de experts. Wij kijken alleen maar naar de zin en onzin van verzekeren.

kattenverzekering: wel of niet doen?

Je persoonlijke financiële situatie is van invloed op de keuze voor een kattenverzekering of niet. Een kattenverzekering is aan te raden wanneer je regelmatig krap bij kas zit of je wel eens zorgen maakt over de kosten van de dierenarts. Je kat verzorgen is erg belangrijk en daar hoort natuurlijk ook medische zorg bij. Een rekening van de dierenarts kan dan al gauw in de honderden euro’s lopen. Ben jij dan nog steeds in staat goed te zorgen voor je kat?

Niet doen

  • Ik heb genoeg geld om onverwacht een rekening van méér dan € 1.000 euro te betalen aan de dierenarts;
  • Als ik onverwacht een rekening van € 1.000 euro moet betalen aan de dierenarts, dan kan ik dat geld binnen enkele dagen ergens lenen.

Wel doen

  • Ik kan niet onverwacht € 1.000 of meer ophoesten om de rekening van de dierenarts te betalen;
  • Ik wil me nooit zorgen hoeven maken over de medische zorg voor mijn kat en ben bereid iedere maand een klein bedrag te betalen voor het geval dat.

Wat kost mijn kattenverzekering?

De kosten van jouw kattenverzekering hangen af van het pakket dat je kiest. Wil je een hoog eigen risico? Dan betaal je een lagere premie. Heb je een oude kat met allerlei medische klachten? Dan betaal je een hogere premie. De hoogte van de premie kun je gemakkelijk berekenen; dan weet je direct wat een kattenverzekering jou gaat kosten.


Ik wil mijn oude kat verzekeren

Ook voor oudere katten is het heel goed mogelijk om een verzekering af te sluiten. Maar het is natuurlijk niet zo dat je een ‘brandend huis kunt gaan verzekeren tegen brand’. Dus heeft jouw oude kat nu al veel zorg nodig en van alles onder de leden? Dat zal de premie onbetaalbaar worden; als het überhaupt al lukt om een verzekering af te sluiten. Maar probeer gewoon even wat er mogelijk is.