Negen tekenen dat je kat echt wel van je houdt

Heb je je wel eens afgevraagd of je kat van je houdt? Katten drukken hun liefde voor hun baasjes op verschillende manieren uit. Sommige zijn misschien wel erg duidelijk, maar andere tekenen van affectie hebben een verborgen betekenis. Misschien heb je het wel niet eens door.

Als je de tekenen eenmaal herkent, zie je waarschijnlijk in dat je kat iedere dag “ik hou van je” tegen je zegt. Als ze wel eens één of meerdere tekenen hieronder vertonen, heb je een heel liefdevol katje die heel veel om je geeft.

Hier een lijstje van 9 manieren waarop een kat laat zien dat hij van je houdt:

1.       Je kat brengt je zijn “cadeautjes”

Als je kat je zijn prooi brengt, is dit eigenlijk bedoeld als cadeautje. Al is dit vaak een cadeautje waar je niet met je blote handen aan wilt zitten. Katten zijn natuurlijke jagers, dus als ze je deze cadeautjes brengen, willen ze je laten zien wat ze je kunnen “bieden”. Zie het als een teken van liefde, als is het beeld van een dode vogel/een dood knaagdier niet per se fijn.

2.       Je kat laat je zijn buik zien

Dit geldt voor de meeste dieren, maar katten laten je niet zomaar hun buik zien. Als je kat omrolt op zijn rug zodat je hun harige buikje even ziet, is dit een indicatie dat ze zich op hun gemak voelen bij je. Ze hebben het gevoel dat je van ze houdt en hen beschermd en stellen zich kwetsbaar op door op hun rug te gaan liggen. Katten zijn erg trots, dus als ze dit doen vinden ze het geen probleem om kwetsbaar te zijn als ze bij jou in de buurt zijn.

3.       Je kat geeft je graag “kopstoten”.

Hoewel dit bij mensen natuurlijk geen aardig gebaar is, is een kopstoot (kopje) van een kat best wel bijzonder. Als je kat dit bij jou doet, delen ze eigenlijk gezichtsferomonen met je. Deze vertegenwoordigen hun liefdevolle gevoelens en willen ze sporen van hun geur achter laten om jou te claimen. Die kopjes zeggen dus eigenlijk “ik hou van jou, jij bent van mij!”

4. Liefdesbeetjes… maar hopelijk niet te hard!

Als je kat speels aan je knabbelt, is dit een manier om hun liefde te tonen. Het is heel anders dan wanneer ze echt hard bijten en kietelt vooral.

5. Ze volgen je/ blijven bij je in de buurt

Katten blijven vaak bij hun baasjes in de buurt als ze dol op hen zijn. Als hij langs je been blijft lopen of je zelfs bijna laten struikelen wanneer je loopt – weet dan dat ze alleen maar bij je in de buurt willen zijn. (Misschien volgen ze je zelfs naar de wc – als dat geen ware liefde is!) Hoewel je kat doet alsof hij heel afstandelijk is als je in de buurt bent, is het vaak een beetje stoerdoenerij als hij toch altijd in je buurt blijft.

6. Hun baasje “kneden”

Als jouw kat je kneedt als pizzadeeg, is dat een manier waarop ze de liefde willen tonen die ze als baby’s hebben ontwikkeld toen ze nog moedermelk dronken. Je kat blijft misschien in de buurt als ze een dutje doen, want ze kunnen zich op een roze wolk bevinden als ze je aan het kneden zijn.

7. Vertrekken van het puntje van de staart

De staart van een kat zegt veel over hoe hij zich voelt, iedere beweging zegt iets over hoe zij zich voelen. Als je kat zijn staart omhooghoudt en het puntje op en neer beweegt als ze bij je in de buurt zijn, zijn ze helemaal weg van je. Misschien zijn ze wel “ik hou van je” aan het uitbeelden in kattentaal!

8. De kracht van het spinnen

Iedereen weet dat een kat spint als hij blij is. Als een kat iedere keer dat jij hem aandacht geeft heel hard spint, is dit een heel goed teken dat hij speciale gevoelens voor je heeft. Daarnaast heeft het geluid dat een kat maakt wanneer hij spint een goede invloed op de gezondheid van mensen; misschien willen ze jou ook blij maken! Als dat geen ware liefde is.

9. Oogcontact met een kattenkusje – als je geluk hebt

Katten maken vaak alleen oogcontact met mensen die ze goed kennen en die ze vertrouwen – dus als je ziet dat je kat diep in je ogen kijkt, maak je dan geen zorgen. Als je kat je recht aankijkt en langzaam knippert als hij oogcontact heeft, is dit hun versie van een kusje. Wees lief voor ze en knipper langzaam terug om de liefde te beantwoorden!

 

Bron: i heard cats


10 reacties

 • Een van mijn twee poezen is aan komen lopen met ongeveer een week of acht. Ze was totaal uitgehongerd. Ik herken heel veel van het bovenstaande maar ze kan niet kneden en niet spinnen. Waar zou dit door komen?

  Roely Pasman
 • Ja mijn poezekids houden echt wel van me
  En ik heel veel van hen

  Manu
 • Sam&Moos doen alleen niet kneden omdat ze verstoten zijn door hun moeder. Maar de rest wel. Ze zijn denk ik erg gelukkig bij mij en ik met hun!!!

  Dieneke
 • Klopt helemaal ook onze katten doen dat zo lief

  Ditie
 • Behalve de cadeautjes (onze Elias is niet zo’n jager doet hij alles zoals hierboven beschreven. Joepie, hij houdt van ons!

  Ellen

Laat een comment achter