Kunnen katten "Liefdes knaagjes" geven?

Zoals alle katten eigenaren weten, gebruiken onze kattenvrienden soms hun bek om met ons te communiceren - en niet door te praten! We hebben het hier over kattenbeten, die kunnen variëren van zacht knabbelen tot pijnlijke knagen.

Je mag je kat nog zo goed kennen en misschien begrijp je al het één en ander van het kattengedrag, maar in dit artikel willen we een beetje dieper ingaan op dat zachte geknaag als je hem/haar aait of op zijn/haar favoriete plekje krabt.

De reden daarom is super schattig. De meest gangbare gedachte is dat het geaai de katten doet denken aan hun tijd toen ze kitten waren, wanneer hun moeders zouden likken en knabbelen tijdens het verzorgen. Dus als ze kleine bijtjes geven, beschouw het dan als een compliment! Ze voelen zich veilig en comfortabel bij jou, bij hun familie! En ze willen dat jij het weet!

Katten gebruiken bijten als een vorm van communicatie, en als ze je een beet geven - hard of zacht - betekent dat altijd iets.

Als je kattenvriend je dit soort liefdesbeten niet geeft, niet getreurd! Er zijn tal van manieren om je te laten zien dat ze liefhebben - dit is slechts één van de manieren en lang niet alle katten doen dit. Jij kent je kat beter dan wie dan ook, dus als zij hun liefde aan jou tonen, weet je dat gewoon!


7 reacties

 • Mijn Oosterse kortharige kater ( 2 1/2 jaar ) doet dit ook, maar hij bijt ook regelmatig heel hard met als gevolg pijnlijke wondjes….

  Vera
 • Onze Juupke van bijna 1 jaar doet dit idd ook!! hij eet uit je vingers zeg maar en je krijgt altijd knaagjes na, ook op andere momenten!

  Mariska
 • Maikie onze rooie kater bijt mijn moeder altijd zacht in haar been..wij dachten dat het zijn manier was om om eten te vragen..maar het zijn dus liefdesnestje…ook likt ie altijd aan de centrale verwarming..waarom ie dat doet..weet ik niet

  Rosalinda
 • Echt schattig dat ze dat doet. Vermoedde het al. 😀

  Monique
 • Ik heb twee kittens en vooral mijn dametje doet het veel mijn mannetje ook wel maar minder , ze doen het vooral als ik even ben weggeweest ik vind het heerlijk hoor want ik weet dan dat ze blij zijn ❤️👍

  Willie

Laat een comment achter