5 manieren om een afstandelijke kat over te halen je leuk te vinden

 

Katten hebben de slechte reputatie dat ze de afstandelijke van de huisdieren zijn. Ze zijn niet zo overduidelijk uitbundig als honden en houden over het algemeen wel van hun persoonlijke ruimte. Het is soms moeilijk te bedenken wat er zich afspeelt achter die ongeïnteresseerde blik. Als je een kat hebt die extra onverschilling is tegenover jou, vraag je je misschien af waarom hij je niet leuk vindt. Katten zijn gecompliceerde wezens, maar met het juiste inzicht kun je zomaar door hun ijzige persoonlijkheid heen breken en een vriendelijke relatie opbouwen. Hier zijn een paar tips om uit te proberen.

#1 – Spreek de juiste taal

De enige taal die jij en je kat gemeen hebben is lichaamstaal. Je wil hen laten zien dat je vriendelijk en niet dreigend bent en je kunt lichaamstaal gebruiken om dat te laten zien. Dus in plaats van op ze af te stormen, kun je jezelf beter zo klein mogelijk maken. Ga op je hurken zitten zodat je enigszins op hun niveau zit en probeer je armen niet naar de zijkant uit te strekken. Oogcontact kan soms worden gezien als een teken van aggressie en teveel aandacht is intimiderend. Wat je volgende move ook is, houd hem langzaam en kalm.

#2 – Play Hard to Get

Het eerste wat een kattenliefhebber wil doen als hij een potentiële katachtige vriend ziet is om naar hem toe te gaan en een paar flinke knuffels uit te delen. Maar denk er, voordat je een kat in een ongewenste omhelzing insluit, eens aan dat afstandelijke katten waarde hechten aan persoonlijke ruimte en snel schrikken. Als je té enthousiast overkomt kan een kat de neiging krijgen van zich af te slaan, weg te rennen of gewoon stilletjes je ondergang plannen. Probeer je enthousiasme in te houden en laat hen naar jou komen. Ga op de grond zitten met je hand een stukje uitgestrekt naar voren en wacht rustig af totdat zij de eerste stap zet.

# 3 – Werk aan je versiertrucs

Een kat overtuigen om je leuk te vinden lijkt heel veel op een mens overtuigen met je op date te gaan. Je wil dat ze weten waar je wel en niet van houdt en je wil ze laten zien dat je het belangrijk vindt dat ze gelukkig zijn. Katachtige persoonlijkheden kunnen net zo divers zijn als die van mensen. Neem de tijd om je kat te observeren en onthou wat ze graag doet en hoe ze zich voelt over bepaalde dingen. Helaas kun je hier geen gesprek over voeren tijdens een semi-ongemakkelijk dinertje, dus kan het even duren voordat je het onder de knie hebt.

#4 – Blijf kalm

Honden staan al te springen en willen zodra je over de drempel bent spelen, maar katten houden meer van de rustige dingen in het leven. Ze zijn niet geïnteresseerd in uitbundige interacties of veel geluid of zelfs veel beweging. Afstandelijke katten zullen zich hierdoor eerder onder het bed verstoppen dan in jouw armen springen. Je wil dat je kat je ziet als een gecentraliseerde bron van kalmte. Probeer geen woede of frustratie te vertonen als Kitty kijkt en wees een positief, stress-vrij onderdeel van hun leven.

#5 – Wees verantwoordelijk met traktaties

Eén ding wat katten en honden gemeen hebben is dat ze van eten houden. Als niets wil lukken, mag je ze best een beetje omkopen. Katten houden van degene die hun te eten geeft, maar dat betekent niet dat je ze maar de hele dag snoepjes moet geven. Gebruik ze strategisch als een beloning voor goede sociale interactie. Kies voor gezonde snoepjes waar je kat blij van wordt, maar houd rekening met die extra calorieën als je hun maaltijden plant.

Bron: I Heard Cats


8 reacties

 • Herken t allemaal. De momenten dat ik mag knuffelen zijn schaars. Maar evengoed heel lief

  Tonny
 • Wat doe je dan als je juist die afstandelijke kat op je bed ziet plassen
  Automatich roep je toch ?

  Elsie
 • Hallo , je ogen dichtknijpen en terug openen is een kattengroet.. ,kan helpen x🐱🐱

  Annie B
 • Iemand nog suggesties wat je kunt doen als poezen elkaar niet leuk vinden?

  Nina
 • Mijn kat is heel lief en aanhankelijk ten opzichte van mij en mijn man,supperlief en knuffels,maar zodra er zich iemand anders aan de deur meld of binnenkomt dan is ze weg boven onder een kast ,soms een hele dag,ook voor de kinderen als die op bezoek komen,alles al geprobeerd,de meeste hebben mijn kat nog nooit gezien,spijtig toch!

  Hildeken

Laat een comment achter